Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

stappenplan:stappenplan [2011/06/11 13:30] (huidige)
Regel 1: Regel 1:
 +=== Introductie ===
  
 +Op deze site staan een aantal handleidingen,​ met de uitleg van de handelingen die u moet verrichten om een bepaalde stap uit te voeren. De stappen helpen bij het gebruik van CAcert.org certificaten.
 +
 +== Stappenplan ==
 +[[stappenplan:​stap1|Stap 1 - Hoe kom ik van die vervelende foutmeldingen af]]
 +
 +{{:​probleem-beveiligingscertificaat.jpg|}}
 +{{:​beveiligingswaarschuwing-opera.jpg|}}
 +
 +Deze stap helpt de gebruiker van een aantal foutmeldingen af, die getoond worden op een computer waar het CAcert.org root certificaat nog niet op is geïnstalleerd. Na het doorlopen van deze stap is het CAcert.org root certificaat op je computer geïnstalleerd,​ en worden er geen foutmeldingen meer getoond als je een site bezoekt, die met een CAcert.org certificaat is beveiligd.
 +
 +[[stappenplan:​stap2|Stap 2 - Vraag een account aan bij www.cacert.org]]
 +
 +Als je zelf CAcert.org certificaten aan wilt gaan vragen, dan begin je met het aanmaken van een [gratis] account op www.cacert.org.
 +
 +[[stappenplan:​stap3|Stap 3 - Vraag een digitaal certificaat aan, en download dit]]
 +
 +Zodra je een account aangemaakt hebt, kan je direct starten met het aanvragen van een certificaat. Zo'n certificaat bevat alleen je e-mail adres, maar niet je naam.
 +
 +[[stappenplan:​stap4|Stap 4 - Exporteer (bewaar) het gedownloade digitale certificaat]]
 +
 +Een certificaat bevat een publieke gedeelte, en een privé gedeelte. Het privé-gedeelte verlaat jouw computer nooit. Het is belangrijk om direct na het aanvragen van een certificaat een reserve-kopie te maken. In de reserve-kopie zit ook jouw privé-sleutel. Bewaar deze kopie op een veilige plaats!
 +
 +[[stappenplan:​stap5|Stap 5 - Koppel het privé certificaat aan een toepassing]]
 +
 +Stel dat je jouw e-mail van je digitale handtekening wilt gaan voorzien, of zelfs versleutelde mail naar een ander wilt gaan versturen. Om dat te kunnen doen zal jouw e-mail client bekend moeten zijn met jouw certificaat.
 +
 +[[stappenplan:​stap6|Stap 6 - Hoe krijg ik mijn naam in een CAcert.org certificaat]]
 +
 +Als je ook je naam in een CAcert.org certificaat wilt opnemen, zal je toe moeten treden tot het 'web of trust',​ en tenminste 50 waarmerkpunten moeten verzamelen.
 
stappenplan/stappenplan.txt · Laatst gewijzigd: 2011/06/11 13:30 (Externe bewerking)
[unknown button type]
 
Tenzij anders vermeld valt de inhoud van deze wiki onder de volgende licentie: CC Attribution-Noncommercial-Share Alike 4.0 International
Recent changes RSS feed Donate Powered by PHP Valid XHTML 1.0 Valid CSS Driven by DokuWiki